Koningsven-De Diepen onderdeel icoonlandschap - Koningsven-De Diepen

Ga naar de inhoud

Koningsven-De Diepen onderdeel icoonlandschap

De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) heeft op vrijdag 17 november De Sint-Jansberg uitgeroepen tot Icoonlandschap. Een mooie waardering voor gebiedsontwikkeling Koningsven-De Diepen dat deel uit maakt van het totale project, op de grens van de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar.
Voor de inrichting van de deelgebieden ‘De Diepen’ en de inrichting van het kleinschalig cultuurlandschap aan de Koningsvennenweg en het Verloren Land werd Teunesen in het zonnetje gezet. Namens Teunesen heeft Jaap Deutekom een plaquette in ontvangst genomen.
Icoonlandschappen worden benoemd door de VNC, die daarbij samenwerkt met lokale partijen. Het zijn gebieden die ons tonen hoe mooi, rijk en inspirerend ons land is. Waar sporen uit de geschiedenis nog zichtbaar zijn en flora en fauna tot volle pracht komen.
In 2018 heeft Teunesen werk gemaakt van de inrichting van natuurgebied ‘De Diepen’ dat in eigendom is van Natuurmonumenten. Inmiddels is het gebied verworden tot een ware schatkamer aan flora en fauna. Over een aantal jaar zal ook het gebied ‘Koningsven’ op vergelijkbare wijze ingericht gaan worden.
Nederland kent geen nationaal beleid meer ten aanzien van Nationale Landschappen. Als antwoord hierop heeft de VNC het initiatief genomen om Icoonlandschappen aan te wijzen. Dit om gebieden met een bijzondere betekenis te waarderen met de beloning die zij verdienen. De toekenning als Icoonlandschap is voor Teunesen een erkenning voor het werk dat de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden, in goed overleg met de overige betrokken partijen.
Wilt u meer lezen over de benoeming van het icoonlandschap en het icoonlandschap zelf, kijk dan op de website van de VNC.

Koningsven-De Diepen is een initiatief van Natuurmonumenten en Teunesen Zand en Grint   |   © 2017-2024, Teunesen Zand en Grint
Terug naar de inhoud